Провежда се оглед на местопрестъплението и оглед на тялото. Това каза

...
Провежда се оглед на местопрестъплението и оглед на тялото. Това каза
Коментари Харесай

Прокурор Кирилова: Оглежда се местопрестъплението и се разпитва охраната на Алексей Петров

Провежда се оглед на мястото на престъплението и оглед на тялото.

 

Това сподели пред публицисти градският прокурор на София Илиана Кирилова на мястото, където бе убит предприемачът Алексей Петров, заяви Българска телеграфна агенция.

 

„ Жената, която го е придружавала сега е в „ Пирогов “. По данни на медиците следва интервенция, не мога да кажа каква “, разяснява тя. „ В момента, в който имаме опция, тя ще бъде разпитана “, добави прокурор Кирилова и посочи, че в този момент се разпитват други очевидци, съответно защитата на Алексей Петров.

 

„ Софийската градска прокуратура ще управлява досъдебното произвеждане “, съобщи тя.

 

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров изясни, че Алексей Петров е бил на разходка с негова позната и с трима охранители. „ Проучваме маршрута на придвижване и организираме нужните оперативно-издирвателни мероприятия по събиране на доказателства “, уточни той. „ Подробности няма по какъв начин сега да ви споделя. Прави се оглед от всички нужни експерти, които да дадат отговор на въпросите за типа на оръжието, броя на изстрелите “, разяснява гл. комисар Тодоров. По думите му е образуван действен щаб, в който са включени голям брой структури на Министерство на вътрешните работи и се разпределят дилемите, които би трябвало да бъдат изпълнени. 

 

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) Любомир Николов изясни, че стрелбата е станала в гориста околност, покрай пътека. „ Имаме данни, че господин Петров се е разхождал постоянно по този маршрут “, добави той. Николов разясни, че се откриват и очевидци, които също са били в региона сега на закононарушението. „ Всички ще бъдат разпитани, целият запас на столичната дирекция е мобилизиран в осъществяване на процесуално-следствени дейности, заградителни мероприятия и определяне на възможни причинители на закононарушението “, съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи. „ Много е рано да построяваме версии и да разясняваме лица като възможни причинители “, сподели още той. 

 

Сигналът за стрелбата, в региона на столичния квартал " Драгалевци " е получен към 12:20 часа през днешния ден. 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР